Ann-Charlotte "Lotta" Wesley

Ann-Charlotte (Lotta) Wesley

Entreprenör, Coach & Hälsocoach

Lotta är urpsrungligen utbildad fritidspedagog.  Hon studerade till fristidspedagog i Malmö när hon och Michael träffades.  Uppvugen och boende i Helsingborg så flyttade hon 1994 upp till Partille utanför Göteborg, då hon var färdig med sin utbildning före sin dåvarande fästman Michael.

1994 flyttade hon och Michael ihop i en tvårummare där de bodde tills dess att de 1998 köte ett gemensamt hus.

Lotta arbetade under tiden som fritidspedagog på Björndammens skola.  Detta fortsatte Lotta med tills dess att hon fick tvillingar 1999.  Därefter så var det en längre tids barnledighet följt att en ännu längre period av utmattningsdepression.  

Erfarenheterna från detta ledde till att Lotta 2006 startade en hälsopedagogutbildning på Hjälmarens folkhögskola, som hon färdigställde 2007.  Då startade hon, tillsammans med Michael, verksamheten Coach People med fokus på att hjälpa andra människor till god hälsa, att må bra och ha en höglivskvalitet för att kunna njuta av livet.  Samtidigt utbildade hon sig till certifierad coach inom NLP.

Lotta har sedan fortsatt att utbilda sig inom området och har idag bland annat flertalet uppskattade yoga-pass inom Sportlife och Actic.  Hon har dessutom genofört hälsoresa till Kerala i Indien där hon lärt noviser och mer erfarna utövare fördelarna med yoga-utövandet i dess ursprungliga miljö.  

Lotta är en mycket uppskattad yoga-instruktör på grund av sitt lugna och harmoniska sätt att leda yogan, där hon fokuserar mycket på att varje deltagare ska få en stund som ger energi och välbehag.

Idag driver hon också Excellent Yoga, som är en excellent blandning mellan yoga och mental träning, i egen regi.  Excellent Yoga är en mycket populär variant av yoga-utövandet där man kombinerar den fysiska harmonin med mentala träningsmetoder och skapar ett unikt verktyg för personlig utveckling.

Sök bland bloggar