Gräddnos

Gräddnos

Gräddnos är en liten vit- och svartspräcklig katt som inte fick en så lätt start i livet.

Hon var den första av fyra syskon som föddes den 2012-10-20.

 

Hon föddes med svansen först.  Zaphira som aldrig fött kattungar förut gjorde misstaget att bita av svansen i samband med att hon bet av navelsträngen.  Det gjorde att Gräddnos fick en infektion i svansstumpen som spred sig ner i ena benet.

Bara några dagar gammal var vi därför hos veterinären två dagar i rad och fick hjälp med antibiotika och hjälp med att dränera benet.  Detta gjorde katten väldigt svag och hon orkade inte att själv komma till och äta som de andra kattungarna.  Så under lite drygt en veckas tid fick vi åka hem från jobbet var tredje timme och mata denna lilla krabaten med en spruta.

 

Det var inte jätteuppskattat att få en stor spruta intryckt i munnen och sedan bli tvingad i mat, men det fungerade bra.  På lite drygt en vecka så kunde vi se att hon fick i sig det hon skulle.  Hon fick dessutom närhet med sin mamma då hon fick ligga och sutta lite vid spenen tillsammans med sina syskon.

Hon blev långsamt starkare och starkar och kunde ta för sig mer och mer.

 

Namnet Gräddnos har hon fått av att hon inte alltid ville ha mat när vi tvångsmatade henne med spruta och då fick hon en del mjälkersättning utanför munnen som täckte större delen av nosen.  En riktig liten gräddnos.

Gräddnos är idag en rätt lugn katt.  Hon är självständig och försiktig.  Hon är lite försiktig och trivs bra med att vara sin egen.  Hon gör det som hon vill, och är inte beroende av vad de andra ungarna gör.  En riktig liten kattfröken.  Hon är lite lugnare än sina syskon.  Uppskattar närhet och hoppar gärna upp i knät och lägger sig och sover.  

 

Hon deltar i lekarna, men tycker inte om de mer våldsamma lekarna.  Hon vet vad hon vill och ser till att hon får det eller gör det.

En sak som är extra rolig är när spinner runt sig själv och det ser ut som om hon jagar sin egen svans, som hon inte har.  Hon är väldigt nätt i kroppen, och kommer inte att bli en stor rund bondkatt, utan en liten pimpinettig fröken.

 

Det som har varit roligt att se, nu när vi fått ha kvar Gräddnos en vecka efter det att alla andra kattungar försvunnit, är att hon har blivit mer kärvänlig, hon har tagit mer plats och blivit säkrare på sig själv.  Hon tar för sig mycket mer nu än vad hn gjorde för en vecka sedan.  Så vi tror att hon kommer bli en mycket stolt och trygg liten katthona.

 

Gräddhos behöver finna en husse eller matte som kan vinna hennes hjärta.  Då kommer hon att bli en väldigt kärvänlig och tillgiven liten katt.  

Sök bland bloggar