Sessan

Historien om Sessan och hennes ungar20050820 IMG 0518s

En dag i april kom det tre nya katter i vårt område. Katter som strök omkring och verkade vara hemlösa.

Det fanns redan flera katter radhusområdet, så var och en katts revir var nog inte så stort. Och här kom det tre nya katter som försökte överleva i sin nya miljö.


En av dessa katter, en vit och svart liten honkatt, såg efter någon vecka mycket liten och mager ut. Hon gömde sig under vår lilla spång på väg upp till ytterdörren, där vår egen stora kastrerade hankatt, Tarzan, inte kunde komma åt henne.

Våra barn berättade om att det låg en katt under spången, och vi hämtade ut henne och gav henne lite mat. Efter det att hon ätit upp maten vi gav henne, vilket för övrigt var en mycket stor portion med varje mått mätt, så gick hon resolut upp till barnens sovrum, hoppade upp på en av sängarna och lade sig att sova. Där låg hon tills det passade henne att stå upp och sedan bar det av ner till matskålen igen.

20050823 IMG 0654sDe närmaste dagarna kom och gick denna lilla honkatt precis som hon ville hos oss, medan vi annonserade och försökte hitta dess ägare, utan att få napp.


Vår store hankatt, Tarzan, var inte så särskilt glad för att det kommit en ny katt i huset och hade svårt att acceptera den andra kattens närvaro. Men det gick efter ett tag.

Eftersom de tre nya katterna nu var mer eller mindre etablerade i området, var det olika familjer som to hand om dem och de fick namn av oss. Den gråspräcklige hanen med lite röda inslag fick namnet Tiger, den gråspräckliga rädda honan fick heta Missan och vi döpte vår lilla adoptivkatt till Princessan (Sessan som förkortning) , pga hennes egenmäktiga och lite trippande beteende.

Efter några veckor, ngn gång i maj, kom några av områdets tonåringar och ringde på hos oss och sa till oss att vi måste göra ngt med Sessan. Vi förstod inte alls på vad de syftade. Då berätta de att Tiger höll på att "sätta på" Sessan överallt och när helst det gavs tillfälle.


PICT0444sMen vi kunde ju inte göra så mycket. Vi höll fortfarande på att anonnsera för att se ifall vi kunde hitta katternas forna ägare, så vi upplevde nog inte att katterna tillhörde respektive familj i området. Sessan kom och gick som hon ville. Vi gav henne mat, skydd för vädret och den kärlek och omsorg som hon så väl behövde, men hon var inte vår katt! Vi kunde alltså inte sterilisera henne, exempelvis.

Vi tror att hon är en ung katt som kanske föddes runt 1 december 2004. Hon var så liten och hon hade flera olika "kattungeliknande" beteenden, bland annat att hon "suttade", dvs sög och trampade, på olka klädesplagg som låg framme.
Ju mer tiden gick så upplevde vi nog mer och mer att detta var vår katt. Så när sommarsemester kom så fick hon följa med oss på semester till vårt hus på Västkustens Pärla - Smögen.

Där födde hon tre små gulliga kattungar natten mellan 30:e och 31:e juli. Tre små pälsbollar, var och en ungefär lika stora som en stor mus.


PICT0448sDet har varit fascinerade att se hur de växer vecka efter vecka och hur de utvecklat individuella personligheter. Så nu är de helt olika. (Mer information om respektive katt finns på deras individuella sidor.)

Så nu har vi alltså tre kattungar som söker nya hem - med sanna djurvänner som kan de den omsorg och kärlek som varje varelse har behov av - till ungefär den 1:e november 2005.

Sök bland bloggar