Snurre

 

 

Den trognaste katt man kan tänka sig

Snurre var vår först katt - vårt första egna barn.

 

Hanföddes på en bondgård i Borgstena utanför Borås, en riktig "bonnkatt".

Vi åkte upp till bondgården bara för att titta på katterna. Det var ju inte tänkt att vi skulle ha ngn katt. Men när vi kom upp till bondgården fick vi reda på att kullen andra ungar inte längre fanns där, och om vi inte vill ha den sista katten så skulle han också dränkas i dammen.

 

OK. På bondgårdar går det säkert till så, men det klarade inte vi av så vi fick istället med oss en åtta veckor gammal spräcklig liten sötnos.

Och eftersom vi behandlade honom med kärlek och tillgivenhet, var det också det vi fick tillbaka - i stora mått!

 

Snurre följde med oss överallt och var ofantligt tillgiven och kelig. Han låg på våran säng, älskade att bli klappad och klemad med. Han hoppade upp lade sig bredvid oss eller ännu hellre på oss, oberoende av vad vi gjorde.

Men en dag blev detta tyvärr hans fall. Han följde matte till bussen och satt ledsen och bedjande och tittade på när matte åkte i väg. Den kvällen kom han inte in när vi ropade efter honom. Vi letade i flera timmar i mörkret, men fann honom inte. Vi satte upp lappar och allt, men fick inte napp då.

 

Fyra dagar senare fick vi ett samtal till jobbet då vi fick reda på att han fanns hos en familj som tagit hand om honom samma dag då han blivit påkörd. De hade hittat Snurre precis över gatan från busstationen. Han var förlamad i bakdelen och illa tilltygad.

På djursjukhuset sade de att chansen att han skulle bli bra igen var liten. När de sedan röntgade honom och konstaterade att han hade stora inre skador, förutom att han hade sklettskador på ryggraden, så fick vi veta att han inte skulle klara av att bli bra utan han skulle bara få lida tills han avled av sina skador. Då valde vi att avliva honom med en gång istället.

 

Samtidigt som det var ett lätt beslut så var det ett väldigt svårt beslut, eftersom vi höll honom så kär-det var ju vårt "barn". Trots att vi sagt att vi inte skulle fästa oss så mkt vid en katt så hade vi gjort det i alla fall.

Snurre ligger idag begravd på en kulle med utsikt över Kåsjön i Partille.

91 30sSNURRE02s

 

SNURRE06s

SNURRE10s

SNURRE11s

SNURRE12s

SNURRE14s

SNURRE17s

SNURRE19s

SNURRE21s

SNURRE22s91 30s

Sök bland bloggar