images/Slideshow/frontpage/Wesley_frontpage__slide_45_1200x630.jpg
20140502_174430_001_600x400

AKTIVITETER PÅ OCH RUNT SMÖGEN 

PÅ SMÖGEN SKAPAR DU SJÄLV EN HÄRLIG KÄNSLA AV
AVKOPPLING, NJUTNING OCH HARMONI
Smögen kan vid första inblick tyckas bara vara ett av Sveriges bästa sommarparadis - Västkustens Pärla..... Men Smögen är så mycket mer än bara klippor, hav, bad och sol.
Bara att vistas kan ge dig en lugn och harmonisk känsla inombords. Inte minst för att det ger dig en mölighet att komma bort från vardagens jäkt och stress, att hela tiden vara uppkopplad och att vara tillgänglig.
 
 
20090606 0593 001 600x400
20090606 0611 001 600x400
20090906 0813 001 600x400
20140502 174430 001 600x400
20140502 171239 001 600x400
20140709 213348 001 600x400
 

 

Aktiviteter

Bad klippor och hav

Smögen är kanske ändå mest uppskattat för sina salta bad och varma, runda granithällar. Smögen har normalt en av Sveriges mesta soldagar per år. Det sägs att även om det regnar i Kungshamn så skiner solen på Smögen.

Smögen bjuder på många badplatser på själva ön, men området bjuder också på oändliga möjligheter om man har möjlighet att ta sig ut till något av alla de skär som finns utanför Smögen.

Det går en färja från Smögenbryggan till Hållö flera gånger om dagen under hela sommarsäsongen. Det finns också möjlighet att hyra båt på Smögens marin.

Hållö

På Hållö finns en annan anrik historia om ön, en historia som i första hand handlar om öns fyrtorn. Fyrtornet sköttes tidigare manuellt, men är sedan ett antal automatiserad och istället för att fyrvaktaren bor på ön finns där nu ett vandrarhem som är öppet året runt, Utpost Hållö.

Förutom att ön också har en historia som är lite tragisk, då många personer har drunknat i vågorna runt ön, en DC3 under 2:a världskrigen sköts ner på ön, så finns här också en väldigt speciell fauna.  Det sägs att du kan hitta alla fauna i hela Bohuslän samlat på ön.  Även sådant som inte finns någon annanstans på fastlandet.

Du kan läsa mer om Hållö och fyren här->.  Läs mer om Hållöfärjan ->

Dykning

Smögen har ett utmärkt och färgrikt undervattensliv, ett av de bästa i Sverige. Dykningen är en riktig upplevelse längs kusten hel vägen upp längs kusten förbi Strömstad och Koster ända unpp till de norska fjordarna.
Om ni vill dyka så kontakta någon av de lokal dykcentran som finns.

De har dykkurser, utflykter och butik.  Läs mer->

Shopping

Smögen erbjuder också på mycket shopping, hela Smögenbryggan full. Där kan ni hitta det mesta från krims-krams till riktiga lyxbåtar. Mestadels säljs dock kläder och skor, samt (naturligtvis) GLASS.  Läs mer ->

Restauranger & Pubar

På Smögen hittar du många restauranger och pubar, allt från hamburgare och pizza, till restuaranger med full á la carte. Det serveras kött, fisk, grekiskt,.....Det är bara att välja.

Nattklubbar

Både Smögen och Kungshamn bjuder tillsammans på ett bra utbud av nattklubbar.

Golf

Det finns möjlighet att spela golf, men banaorna ligger några mil bort.  Läs mer ->

Bangolf

Bangolf finns på Smögen, längst in vid bryggans slut, en trappa upp på berget. Där finns även kiosk.

Träning

En av de mest underbara träningsmetoderna i detta landskapet är naturligtvis att löpträna. Detta gör man bäst genom att springa ute på Sandö, som är den nordvästra landtungan av Smögen. Banan är 3,8 km lång fram och tillbaka. Vill man ha ett längre löpstråk så kan man ju alltid springa flera gånger.

Annars finns det också styrketräning både i Kungshamn och på Tumlaren i Väjern.

Det finns också vissa träningsaktiviteter på Smögens havsbad.

Massage & Spa

Det finns möjlighet till massage, dels på Tumlaren i Väjern och på Smögens havsbad.  Smögens Havsbad är ett fullutrustat spa och hotell som håller öppet året om.  På Tumlaren i Väjern hittar du också solarium om det skulle regna....

Promenader

Det finns många möjligheter till underbara promenader. Att gå ut på Sandö är en av de mer populära aktiviteterna. Dä kan man bland annat hitta ett par dammar med olika typer av näckrosor som brukar blomma oerhört vackert.

En annan promenad som rekommenderas varmt är en rundvandring på Hållö, där det bland annat finns möjlighet att titta på jättegrytor och det berömda "Dansgolvet".

Tennis

Smögen har en egen tennisklubb med en stor tennishall. Den har senare år hyrt ut för olika typer av försäljnng. Men klubben har kvar uthyrningen av utomhusbanorna som ligger ett par hundra meter från huset.

Ridning

Det har tidigare funnits möjlighet att hyra hästar för ridning timvis. Det är lite osäkert ifall denna möjlighet fortfarande existerar, men skulle det vara intressant, så slå oss en signal så skall vi se om vi kan få fram mer information.

Det finns också möjlighet att rida i Brastad, som ligger ett par mil bort.

Fiskauktion

Smögen har varit mycket berömt för sina fiskauktioner, där hölls dagligen och där det inte för den oinvigde att verkligen se vem som bjöd på varan.  Idag så görs alla aktioner via internet, vilket gör att de traditionella fiskauktionerna idag tyvärr inte längre genomförs.

Fiske

Fisket är, som fritidsfiskare, naturligtvis fritt runtom på ön. Många ställer sig på klipporna längs den sydvästra delen på Smögen, som är fritt ut mot havet.

Fisketurer

Det avgår fisketurer för djuphavsfiske från Kungshamn. Det finns flera båtar som avgår med sommargäster, så ingen skall bli utan plats.  Sök fisketurer ->

Krabbfiske

För de yngre förmågorna finns det ett stora möjligheter lycka och glädje genom krabbfiske. På nästan varje badplats så finns det något område med tång som är fulla med krabbor.

Skärgårdskryssning & Räkkryssning

På kvällen så finns det möjlighet att åka ut på en skärgårskryssning åtföljt med räkor och dryck. Det finns ett par olika turer runt Smögen, så det gäller att välja rätt.  Både Soten och Hållöfärjan erbjuder kvällsturer.  Läs om Soten - >   Läs mer om Hållöfärjan ->

Havsfiskeakvarium

Skulle det regna någon dag, så finns det ett stort akvarium i Lysekil, som ligger några mil bort, som säkert skulle kunna vara intressant.

 


Kontakta oss med en

Bokningsförfrågan

Smögen är ett mycket populärt sommarparadis.  Vi får därför många förfrågningar från personer som vill hyra hos oss.  Så vänta inte med att ställa en förfrågan om det är ledigt den vecka som du är intresserad av.

Byte av hyresgäster sker varje lördag.  Avresande gäster måste vara klara och lämna lägenheten senast kl. 12.  Ankommande gäster är välkomna att checka in kl 14.  Detta ger oss lite tid att se över ifall det är något extra som vi som hyresvärdar behöver åtgärda eller förbättra, innan nästa hyresgäst anländer.  Allt för att du som hyr hos oss ska kunna få den bästa tänkbara vistelse.

 

Tack för att du kontaktar oss med intresseförfrågan. Vänligen fyll i nedanstående formulär och vi återkommer så snart som möjligt.

Michael Wesley

Robertshöjdsgatan 14, 416 78 Göteborg 0732 - 771 756